January 12, 2016

Recrutare & Selectie

In momentul in care acceptam un proiect de recrutare este foarte important sa intelegem impreuna cu clientii nostri:

  • rolul pozitiei in organizatie – atat din perspectiva interna, cat si externa;
  • asteptarile companiei de la persoana care va ocupa acea pozitie;
  • valorile si cultura companiei pentru care recrutam.

Procesul nostru de recrutare are mai multe etape:

  1. Plecand de la cele de mai sus, hotaram impreuna profilul ideal de candidat si cele mai bune canale de recrutare.
  2. Identificam cele mai potrivite profile de candidati disponibili si interesati, ii evaluam printr-o serie de tehnici de recrutare (interviuri telefonice, fata in fata, jocuri de rol, centre de evaluare etc.) in functie de complexitatea rolului. Pe tot parcursul procesului de recrutare si selectie suntem extensia nemijlocita a companiei pe care o reprezentam.
  3. Validam experienta profesionala a candidatilor, realizam profilul lor psihologic si parcurgem un proces riguros de verificare a referintelor profesionale.
  4. Prezentam lista scurta de candidati (in general 3-5 profile) si asistam atat compania angajatoare, cat si candidatii in etapa de discutii finale.
  5. Asistam clientul si candidatul selectat in procesul de ofertare.
  6. Ne asiguram periodic, cu clientul si candidatul selectat, ca exista un nivel bun de colaborare.

Un proiect de recrutare dureaza aproximativ 4-6 saptamani: de la semnarea contractului de colaborare cu clientul pana la prezentarea listei scurte de candidati. Decizia finala este luata in egala masura, de catre compania angajatoare, dar si de catre candidatul selectat. Toate pozitiile recrutate beneficiaza de o perioada de inlocuire gratuita, in anumite conditii.

Onorariul pentru procesul nostru de recrutare & selectie reprezinta un procent din venitul brut anual al pozitiei in lucru.